П`ятниця, 17.05.2024, 11:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Травнева ЗШ I-II ступенів

Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Жовтень » 10

На виконання плану заходів у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру, учитель історії Казанчук О.І. провів урок пам’яті «Бабин Яр. Забуттю не підлягає!».

Похилений вітром осіннім                                              Над Бабиним Яром стою.                                        Отця сивобородого бачу,                                                  І брата, і матір свою.                                                     Не тут вони тяжко вмирали,                                          Не тут вони зморені сплять.                                           Та їхні молитви й благанні                                             В деревах десь тут шелестять.

 

 

Через відео-матеріали, кінохроніку, фото-документи діти більше дізналися про трагедію Бабиного Яру. Побачили свідків тих подій, почули їх розповіді про ті жахливі роки окупації.

Діти зробили висновки, що Бабин Яр – найяскравіша та найтрагічніша подія, що підтверджує справжні наміри нацистів на українських землях. Це велике горе нашої країни.

З доповідей старшокласників, діти дізналися про окупацію земель України нацистами.  Доповідали і про звірства, що творив Ерік Кох - ворог нашого народу, на землях Рейхскомісаріату Україна. Дізналися про концтабори та їх призначння, про масові розстріли мирного населення. Діти зрозуміли, чому саме ми згадуємо дату 29-30 вересня трагедії Бабиного Яру.

Учні вшанували пам'ять жертв Бабиного Яру хвилиною мовчання. Кожен учень зрозумів, що неможна більше подібного допускати, адже уроки історії вчать нас більш глибоко дивитися на події. 

Категорія: Новини | Переглядів: 376 | Додав: DDSS | Дата: 10.10.2016 | Коментарі (0)

З метою виховання учнівської молоді на прикладах героїв минулого, формування у неї історичної пам’яті, демократичних цінностей 23.09.2016р. учитель історії провів виховну, присвячену Міжнародному дню пам’яті жертв фашизму. 

День пам’яті жертв фашизму – це День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в результаті гігантського, нелюдського експерименту. Це мільйони солдатів, яких фашистська ідеологія зіштовхнула один з одним, але ще більше - мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб і від голоду.

 

 

 

 

 

Члени Історичного клубу Травневої школи активно приймали участь   в організації виховної години, читали вірші, находили відео-матеріал. Також, було відзначено символ – Червоний мак, як данина пам’яті полеглих у війні. 

 
 
Категорія: Новини | Переглядів: 376 | Додав: DDSS | Дата: 10.10.2016 | Коментарі (0)

На  виконання листа Запорізької ОДА від 21.09.2016 №01-33-08/584 "Про відзначення партизанської слави", в Травневій ЗШ був проведений виховний  захід та бесіда під загальною назвою «Немеркнуче світло великого українського подвигу».

 

 

 

 

 

 

На заході діти покращили знання та вшанували пам'ять тих, хто у важкі для країни роки стояв на варті захисту свого народу. Молодші класи краще дізналися хто такі партизани та яку роль вони грали у Другій світовій війні. Старші класи наводили приклади та робили невеликі доклади з біографій партизан та їх вкладу в загальну перемогу над ворогом.

​Діти відмітили, що в партизани йшли і старі й малі, а постійна війна в оточенні німецькими військами, робила їх подвиг ще величнішим. Разом учні виявили характер воїна-партизана, його винахідливість, вправність, витривалість та самопожертву заради миру в нашій країні. Будуть вічно жити імена  справжніх героїв, які своїм подвигом змогли зробити неможливе. Вони завжди будуть нам прикладом в житті – такі паралелі з сьогоденням наводили діти в бесіді. Всі виразили шану та повагу героям-переможцям у боротьбі з ворогом.

Категорія: Новини | Переглядів: 321 | Додав: DDSS | Дата: 10.10.2016 | Коментарі (0)

Відповідно до листа Департамента освіти і науки облдержадміністрації від 02.09.2016р. в Травневій ЗШ І-ІІ ступенів були  проведені заходи для популяризації державотворчої, наукової, історико-культурної спадщини М.Грушевського.

  12.09.2016р. учитель провів серед старших класів невеличку лекцію «М.Грушевський – «батько» історії України». І вже 13.09.2016р.  учні      Історичного клубу, організованого учителем історії Казанчуком О.І., провели засідання, де докладно розібрали біографію видатного науковця.  Засідання круглого столу з докладами періодизації життя М. Грушевського, його вкладу в історію нашої країни.

Члени Історичного клубу підготували стінгазету, де висвітлили найяскравіші сторінки біографіі видатної історичної особи.

Також діти підготували виступ до виховної години. Учитель провів конкурс на кращий малюнок з теми «М.Грушевський – та його вклад в історію України».    Переможці конкурсу були відзначені 16.09.2016р. на виховній годині, присвяченій наукової, державотворчої та історико-культурної спадщини М.Грушевського. На цій годині діти дізналися багато цікавих фактів з життя видатного науковця, дали характеристику Михайла Сергійовича як доброї,чесної, спокійної людини. Зробили висновки, де виявили зв'язок поколінь, визначили чим ми завдячуємо цій людині, які риси характеру є для нас прикладом.

 Діти були дуже зацікавлені й приймали активну участь в засіданні Історичного клубу, в створенні стінгазети, в малюванні малюнків, в підготовці до виступу. Впевнений, що діти значно більше дізналися про досягнення М.Грушевського,  полюбили його як героя, що боровся за незалежність України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 463 | Додав: DDSS | Дата: 10.10.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31